Ακολουθώντας μια εκπαιδευτική παράδοση πολλών ετών η Ελληνική Εταιρεία Γυναικολογικής Ενδοσκόπησης (Ε.Ε.Γ.Ε.), η Α’ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Α΄ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με το Ερευνητικό – Πειραματικό Κέντρο ELPEN διοργανώνουν το 1ο Διαπανεπιστημιακό Θεωρητικό και Πρακτικό Σεμινάριο Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής στην Γυναικολογία. Η παρούσα εκδήλωση στοχεύει στο να γνωρίσει στους νέους γυναικολόγους, ειδικευόμενους και μη, ορισμένες από τις πλέον προχωρημένες τεχνικές της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής που εφαρμόζονται σήμερα στην ειδικότητα αυτή.

Η συμμετοχή της VivaMed είναι πολύ ενεργή τόσο στο θεωρητικό μέρος του σεμιναρίου, το οποίο λαμβάνει χώρα στο Αμφιθέατρο του νοσοκομείου “Αλεξάνδρα” 14 Σεπτεμβρίου 2018, όπου περιλαμβάνονται διαλέξεις που αφορούν τις βασικές αρχές της Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής, καθώς και παρουσιάσεις επεξεργασμένων video χειρουργικών τεχνικών. Εδώ, θα προβληθεί η τεχνική του contained morcellation, τεχνικής όπου χρησιμοποιείται το πρωτοποριακό κλειστό κύκλωμα σάκου για την προστασία της ασθενούς σε περίπτωση κακοήθειας.

όσο και στο πρακτικό μέρος, που θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις της Φαρμακευτικής Εταιρείας ΕΛΠΕΝ στο Πικέρμι και θα περιλαμβάνει εκπαίδευση σε pelvic trainers κατά τα πρότυπα του προγράμματος GESEA της ESGE και σε χοίρους (λαπαροσκοπική υστερεκτομία, νεφρεκτομία, λεμφαδενεκτομία και συρραφή). Εδώ η VivaMed θα παρουσιάσει ζωντανά με τη βοήθεια των έμπειρων εκπαιδευτών άσκηση με χρήση του Λαπαροσκοπικού Σάκου CatchBag M600.